duminică, 16 iulie 2017

In numele arginților

                16 iulie 1054, Sfânta Sofia, Constantinopole sau Noua Romă, Vechea Romă își ia jucăriile și pleacă, are loc Marea Schismă, singura schimbare majoră dogmatică fără de profeți, mărăcini în flăcări sau care de foc… doar o scrisoare scrisă de oameni și așezată la Sfânta Sofia.
                1095, după aproximativ 40 de ani, Ierusalim, Prima Cruciadă inițiată la chemarea Papei Urban al II-lea. Este cucerit Ierusalimul și se naște ,,Regatul Cerului’’ .
                1179, după aproximativ de trei ori 40 de ani, Marj Ayun. Salah al-Din Yusuf ibn Ayyub îi învinge pe cruciați. Are loc pierderea Ierusalimului. Papa Urban al III-lea moare de supărare.
                1202 – 1204 A Treia Cruciadă, Constantinopole cade după asediul cruciaților. Bizantinii erau păgâni, deh, nu aveau purgatoriu. Astfel se pecetluiește Marea Schismă.
                1453, 29 mai, după aproape 400 de ani, Constantinopole , al șaptelea sultan otoman, Fatih Mehmet al II-lea îl cucerește, sau ce a mai rămas din el după ce Veneția a fost construită inclusiv cu elemente de arhitectură jefuite din Constantinopole. Are loc transformarea Sfintei Sofia în moschee cu tot cu mormântul jefuitorului doge Henricus Dandolo din ea. Mozaicurile aurite cu imense icoane bizantine sunt acoperite cu argilă de Kutahya pentru posteritate. Cel de al șaptelea sultan lasă orașul, redenumit Istanbul, pe mâna achingiilor și bașbuzucilor, să-l praduiască.
                Prezent, aproximativ 16 iulie 2017, Cain încă îl ucide pe Abel, Hristos este zilnic recrucificat, Mohamed este contrazis și din când în când aruncat în aer cu centuri explozive.

                Totul, în numele arginților…     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu