sâmbătă, 19 decembrie 2009

Capitolul UNU ... 13 Mai 2008

* ___Ce este Timpul? În mod clar este dimensiunea, componentă fluidă a vieţii. Ne raportăm totul la timp, chiar totul, timp care curge egal, inexorabil, continuu, într-un sens- apreciativ dat de oameni, măsurat de aceştia.
* ___Raportăm la timp miscarea, recorduri, viata, iubirea, stresul, fericirea, nasterea, moartea, cataclisme, actul sexual, frumuseţea, politica, banii, dorul, nenorocirile, …infinitul, chiar totul. Este singurul domeniu unde noi oamenii n-am putut modifica nimic, nu putem decăt să măsuram, 60 de secunde, 24 de ore, 31 de zile, …anii, secolele ...

* ___Ca oameni moderni, trăim cu o viteză uluitoare, din ce în ce mai mare, evenimente sau rezultante ale acestora, acţiuni şi eschive. Chinuitoare ipoteze, fără argumente, imposibile teoreme, în a căror căutare suntem cu toţii, în nemărturisita dorinţă, a noastră, de a da valenţe de gumilastic acestei absolut rigide dimensiuni -timpul .
* ___Izolaţi în turnul nostru de cleştar tehnologic, ne creem, interconectivităţi, interdependenţe, facem abuz de relaţionare, comentăm, facem politică …of , infinit de multe facem.
* ___Oameni buni, staţi pentru o clipă şi gândiţi-vă la bătrânii voştri, căutaţi oameni care trăiesc departe de minunatul nostru castel tehnologic, oameni care măsoară totul în flori, frunze, recolte, troiene de zăpadă.

* ___De îi vei întreba pe aceşti oameni ce vârstă au, se vor scărpina îndelung la tâmplă şi privind în nemărginire, îţi vor spune cu aproximaţie numărul de ani, apoi imediat, vei trăi sentimentul că te afli în faţa unor eterni, ca dealurile pe care trăiesc.

.

.

* ___Cu drag de voi,

.
*________________________Cel care dintotdeauna , îşi doreşte două clipe în loc de una .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu