sâmbătă, 19 decembrie 2009

Prescriere… 19 Martie 2008

*___ La urma urmei , trebuie să am curajul … deşi e o zi de primăvară cu cerul plumbuit , pentru că, totuşi un stol de grauri, după legi de ei ştiute, sfidează orice anticipare a sensului pe deasupra oraşului de sub colină, amorţit de atâta duminică .
* ___Un bărbat cu părul alb, în pijama , fumează şi priveşte de la balconul garsonierei de bloc turn, la primăvara udă din oraş, cu gândul poate la tristeţea circarului a carui voce, amplificată de difuzoare gâjâite, spune câte un ,,hooopa!’’ prea penetrant pentru această zi puhavă. Decepţionat de peisaj, aruncă chiştocul în maidanul noroios din faţa blocului, între copiii care se joacă în haine raspurtate şi se întoarce, tuşind baritonal, în salonul existenţei nespectaculoase.
* ___O tânără, roşcată la extrem, cu piciorele dezgolite de fusta scurtă, în echilibrul ei precar pe tocuri, tulbură pe omul însurat de pe trotuar, care îi mai adulmeca o secundă mirosul dulceag, după ce aceasta face colţul, ca mai apoi, să îşi reia încremenirea importantă, cu mâinile în buzunare, privindu-şi câinele care tocmai ridică piciorul la roata rablei vecinului.
* ___Nici primăvara asta, nu a adus nici o prescriere! Nici de la păcate, nici
de la boli, de facturi, de rate şi nici măcar de la prostie. Nu ni s-a prescris nimic, nu ni s-au prescris nici măcar visele si asta-i bine până la urmă.
* ___Nenorocul nostru este că există foarte mulţi ,,revelaţi’’ urmaşi, printr-o transcendeză cel puţin ciudată , ai unor proroci puri. Ne tot spun acestia , ba că ne-am născut greşit , ba că am învăţat eronat, ba că nu ştim să credem şi chiar că nu ştim nici măcar să iubim … Ehe , ne prescriu ei reteta prescrierii generale , băieţi simpatici dealtfel, puteţi să le spuneţi şi politicieni, dacă doriţi.

* ___,,Iubiţi-vă între voi !” NECONDIŢIONAT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu