luni, 24 iunie 2013

Poveste nepopulară modernă

A fost odată ca niciodată, într-o ţară-ndepărtată şi de tradiţii diluată, ţară altfel foarte membroasă, un băiat şi-o fată. Pe băiat îl chema Făt Frumos şi băieţii din cartier îi mai spuneau şi Nice Gay, iar pe fată (presupunând aceasta în limitele rezonabilului) o chema Ileana Cosânzeana şi era acţionar majoritar la SC Ileana & Co Sânzâiana SRL şi avea un ABC cu care făcea afaceri în domeniul hidroenergetic pentru că avea relaţii la Împăratul Chioroşu.
Într-o banală zi, Zmeul, convins de păşnicia unei parade de susţinere a căsătoriilor între cupluri de acelaşi sex şi din teama că oricum despre el se va spune că soţia lui este ca şi chiar mâna lui dreaptă, l-a răpit pe Făt Frumos. Acesastă întâmplare, spre disperarea lui ditamai frumosul fătuloi, nu a avut nici o relevanţă, făcând doar obiectul unei mici casete din presa tabloidă. Desigur, Zmeul va fi trăit fericit până la foarte, foarte adânci bătrâneţi.
Ehe, problema momentului era Balaurul cu Şapte Capete, care tocmai bătuse câmpii la un talk-show televizat, criticând politica partinică aplicată de Împăratul Chioroşu. Culmea, deşi a fost abuziv întrerupt în emisiune de multe şi interminabile comentarii dispreţuitoare ale Cotoroanţei cu nas mare şi halenă de cârnat în guriţă, Balaurului cu Şapte Capete i s-a întocmit dosar penal în urma autosesizării Direcţiei Naţionale Anticopulaţie, presupunând că ascunde evazionist un număr egal de capete mai puţin inteligente şi probabil un număr dublu de ouă, în lenjeria intimă.
În urma unei enigmatice decizii a unei comisii parlamentare, aceasta a pus la dispoziţie o răpciugă de cal bubos şi-un vătrai cu jăratec. De menţionat că vătraiul, fermecat mânca-ţi-aş, era construit de un rrom reconvertit şi reâncadrat social, cu propriul său ciocan, din tablă zincată în timp ce bolborosea un descântec din care se-nţelegea doar ceva de genul: Băga-mi-aş ...( cuvânt magic pentru unii)... în ea de muncă, era mai mişto în Franţa! Poate şi probabil din cauză că nu a dezinfectat tabla cu rom, omul era de ştiut că suferea de pe urma duşmanilor.
Într-o bună dimineaţă, Ileana prin ajutorul unor intermediari specializaţi în brokeraj, cu studii în Ţara lui Papură Vodă, câştigă licitaţia pentru calul bubos şi vătraiul cu jăratec. După ce dădu jăratecul pe gâtul calului, acesta s-a scuturat de trei ori şi se transformă într-un frumos Q7 alb perlat de toată mândreţea.
Afltă departe, într-o ţară îndepărtată, într-un mall de prin Pădurea Neagră, Ileana Cosânz... s-a întâlnit cu Mama Zmeilor. Pentru că deja făceu parte din grupuri de interes diferite, în urma unei manevre pornită din nemulţumirea Impăratului Chioroşu, se priviră cu duşmănie şi se înfruntară în fiţe, se întrecuseră în poşete, se măsurară-n vulve şi se luptară în şpagă dreaptă şi odată o luă Ileana pe Mama Zmeilor de gât şi o înfipse în pământ până la gât, pentru a rămâne acolo pe post de loc de marcaj pentru maidanezii comunitari.
Si-am încălecat pe-o şea şi v-am trombonit aşa şi poporul nevoiaş, prostănac şi votangiu era dus de nas cu speranţe deşarte de către Împăratul Chioroşu, Croitoraşul cel Viteaz care fusese specialist în bodybuilding şi dirijat fanfara, mai apoi înlocuit de Uriaşul cel Bun pasionat de streetball, copilotare şi coabitare. Şi-a trăit poporul fericit vreo douăzecişitrei de ani şi de nu o fi fost desfinţat, trăieşte şi în zi de azi, cu ochii-n soare şi buza umflată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu